Gaspacho
Fremgangsmåte
Ingredienser
- 500 g tomater
- 1 fedd hvitløk
- 200 g rød paprika
- 10 basilikumblader
- 1/2 dl hvitvinseddik
- 3/4 dl olivenolje
- salt og pepper
Forberedelse
10 minutterVanskelighetsgrad
EnkelFremgangsmåte
-
Skrell tomater og hvitløk. Ta skallet av paprikaen, renskjær den og fjern frøene.
-
Hakk først paprika, basilikum og hvitløk i Extra Chef. Tilsett tomatene og fortsett å hakke.
-
Tilsett eddik, salt og pepper og hakk litt til. Tilsett litt vann hvis du synes konsistensen blir for tykk.
-
Avkjøl i kjøleskap, eller i fryseren hvis du har det travelt, og server iskald, enten som suppe med skje, eller som sunne «shots» i små shotglass.
TIPS! Ikke kast skall og biter som ble skåret av – frys og bruk i en gryterett.