Ved å fortsette besøket ditt på dette nettstedet godtar du bruk av informasjonskapsler slik at vi kan oppgi besøksstatistikk, gi deg målrettet innhold som er tilpasset interessene dine og forenkle utveksling med sosiale nettverk.  Ytterligere informasjon om informasjonskapsler og innstillingene deres finner du i vår personvernerklæring.

Dessert Kake
Tilbake til resultater

Pavlova med mascarponekrem og pasjonsfruktcurd

  • Tupperware Pavlova med mascarponekrem og pasjonsfruktcurd

Fremgangsmåte

Ingredienser

10 personer

  • Pavlova
  • 6 eggehviter, romtempererte
  • 300 g sukker
  • 2 ts maisstivelse
  • 1.5 ts hvit eddik
  • Pasjonsfruktcurd
  • 6 eggeplommer
  • 140 g sukker
  • 125 g smør
  • 1 sitron, saft og skall
  • 170 g pasjonsfruktpuré
  • Mascarponekrem
  • 500 g mascarpone
  • 1.2 l kremfløte
  • Frø fra 1 vaniljestang
  • 125 g bringebær
  • 2 ss melis
  • Til servering
  • Friske bær
  • Mørk sjokolade

Forberedelse

20 minutter

Tilberedning

105 minutter

Hviletid

Vanskelighetsgrad

Middels




Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 120 °C.

  2. Ha 3 eggehviter i EZ Speedy og pisk dem stive (til det dannes topper). Tilsett gradvis 150 g sukker mens du pisker.

  3. Tilsett 1 ts maisstivelse og pisk det inn i eggehvitene.

  4. Tilsett halvparten av eddiken gjennom trakten og pisk til det er stivt og blankt. Fordel massen på Silikon Bakeunderlag med kant og form marengsen.

  5. Gjenta trinn 2–4 med resten av pavlova-ingrediensene slik at du har to stk. bakeunderlag med marengs.

  6. Stekes i 1 time og 45 minutter. Slå av ovnen og la den kjøle av (minst én time) før du åpner ovnen.

  7. Bland i mellomtiden ingrediensene til pasjonsfruktcurd i MicroCook Kanne 1 l. Varm ingrediensene i mikrobølgeovnen på 600 W i 5 minutter, pisk etter hvert minutt.

  8. Pisk halvparten av mascarponen, kremfløten og vaniljefrøene i en ren EZ Speedy til det er stivt og tykt. Legg det i en skål og gjenta med den andre halvparten.

  9. Mos bringebær og melis, og vend det inn i kremblandingen.

  10. Sett sammen din pavlova: Ta en marengsbunn, tilsett halvparten av mascarponekrem, bær og pasjonsfruktcurd på bunnen. Legg den andre marengsbunnen oppå og topp med resten av kremen, bær og pasjonsfruktcurd. Avslutt med hakket sjokolade.