Tilbake til resultater
Bananbrød
Fremgangsmåte
Ingredienser
- 6 personer
300 g banan (ca. 3 bananer), skrellet
1 banan (til å pynte toppen av brødet)
125 g yoghurt (1,25 dl)
2 egg (middels store)
50 g honning (1,25 dl)
4 ss olje (± 60 ml)
250 g bokhveteflak (eller bokhvetemel) (5,5 dl)
1 ts bakepulver (± 5 ml)
½ ts natron (± 2 ml)
125 g brun farin (2 dl)
20 g myknet smør
2 ts bokhveteflak (± 10 ml)
Forberedelse
15 minutterTilberedning
60 minutterVanskelighetsgrad
EnkelFremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 170 °C.
- Bland bananer, yoghurt, egg, honning og olje i ExtraChef med knivinnsats.
- Rør sammen bokhveteflak, bakepulver, natron og brun farin i Junior Røreskål 3 l.
- Ta innholdet i ExtraChef over i røreskålen med en Slikkepott.
- Smør UltraPro Cocotte 1,8 l med smør og strø 2 ts bokhveteflak over.
- Hell deigen over i Cocotten.
- Skrell den siste bananen og skjær den i skiver. Legg skivene på toppen av røren. Legg på lokket og stek brødet i ovnen i 30 min. Ta av lokket og stek i ytterligere 20 til 30 min.
- La brødet hvile i formen i 15 min. før du tar det ut. La det avkjøle seg helt før du begynner å skjære skiver.