Ved å fortsette besøket ditt på dette nettstedet godtar du bruk av informasjonskapsler slik at vi kan oppgi besøksstatistikk, gi deg målrettet innhold som er tilpasset interessene dine og forenkle utveksling med sosiale nettverk.  Ytterligere informasjon om informasjonskapsler og innstillingene deres finner du i vår personvernerklæring.

Brød
Tilbake til resultater

Bananbrød

  • Tupperware Bananbrød

Fremgangsmåte

Ingredienser

  • 6 personer

300 g banan (ca. 3 bananer), skrellet

1 banan (til å pynte toppen av brødet)

125 g yoghurt (1,25 dl)

2 egg (middels store)

50 g honning (1,25 dl)

4 ss olje (± 60 ml)

250 g bokhveteflak (eller bokhvetemel) (5,5 dl)

1 ts bakepulver (± 5 ml)

½ ts natron (± 2 ml)

125 g brun farin (2 dl)

20 g myknet smør

2 ts bokhveteflak (± 10 ml)

Forberedelse

15 minutter

Tilberedning

60 minutter

Vanskelighetsgrad

Enkel




Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 170 °C.  
  2. Bland bananer, yoghurt, egg, honning og olje i ExtraChef med knivinnsats.
  3. Rør sammen bokhveteflak, bakepulver, natron og brun farin i Junior Røreskål 3 l.  
  4. Ta innholdet i ExtraChef over i røreskålen med en Slikkepott.  
  5. Smør UltraPro Cocotte 1,8 l med smør og strø 2 ts bokhveteflak over.  
  6. Hell deigen over i Cocotten.  
  7. Skrell den siste bananen og skjær den i skiver. Legg skivene på toppen av røren. Legg på lokket og stek brødet i ovnen i 30 min. Ta av lokket og stek i ytterligere 20 til 30 min.  
  8. La brødet hvile i formen i 15 min. før du tar det ut. La det avkjøle seg helt før du begynner å skjære skiver.