Agurkrull med cashewkrem
Fremgangsmåte
Ingredienser
- 40 personer
- 300 gr cashewnøtter
- 1 vårløk
- 2,5 ss eplesideredikk (± 45 ml)
- noen få stilker gressløk eller mynte
- salt og pepper
- 2 agurker
- ± 40 tannpirkere
Forberedelse
20 minutterTilberedning
480 minutterVanskelighetsgrad
VanskeligFremgangsmåte
1. Legg cashewnøttene i bløt i 1 liter kaldt vann i 4-8 timer i Rundlett 1,5 l. Skjær vårløken i biter. Sil cashewnøttene grundig og bland nøttene med vårløkbitene.
2. Mal cashewnøttene og vårløken i FusionMaster Kvern med fin innsats – ned i en bolle. Mal massen én gang til med samme innsats for å få en enda mer finmalt masse.
3. Tilsett sideredikk, finhakket gressløk eller mynte, salt og pepper. Rør alt godt sammen med Slikkepott.
4. Skjær agurkene i to deler. Skjær begge halvpartene i tynne skiver på langs med Vertikal Grønnsaksskreller. Legg agurkskivene på Skjærebrett, legg ca. 1 ss (± 15 ml) med cashewkrem på hver skive og rull sammen. Fest rullen med en tannpirker. Server.
Tips! Kan brukes som en deilig forrett med litt grønn salat. Cashewkremen er også nydelig som dip, eller på ristet brød.