Grissini
Fremgangsmåte
Ingredienser
- 5 personer
Deig:
- 160 g/ 2,67 dl hvetemel
- 50 g revet parmesan
- Skallet av 1 usprøytet sitron
- 50 g mykt smør
- 0,6 dl kaldt vann fra springen
«Panering» (valgfri smak pr. deig emner):
- 1 ts (5 ml) sesamfrø
- 1 ts (5 ml) solsikkefrø
- 1 ts (5 ml) paprikapulver
- 1 ts (5 ml) tørket krydder
- 1 ts (5 ml) revet ost
Forberedelse
15 minutterTilberedning
12 minutterVanskelighetsgrad
MiddelsFremgangsmåte
1. Bland mel med revet parmesan og sitronskall i Junior Røreskål 3 l. Rør dette sammen med det myke smøret (skal være som majones) og vannet.
2. Forvarm ovnen til 200 °C uten ovnsrist. Legg Silikon Bakeunderlag med kant på en kald ovnsrist.
3. Sett sammen FusionMaster Hakkemaskin (Fin skive og den hvite Utskjærerviften) med Småkakeinnsats med mellomstort, rundt hull.
4. Fordel deigen i 4 emner. Kjør første emne gjennom Trakten og press med Stempelet mens du dreier Håndtaket rundt.
5. Lag grissinistenger av alle emnene i den ønskede lengde (mellom 6 og 8 cm). Rull stengene fra hvert emne i den panering du ønsker og legg stengene på Bakeunderlaget.
6. Stek i 12 min. nederst i den forvarmerede ovnen.
7. La grissinistengene kjøles ned før servering/oppbevaring.