No-bake sjokolade- og kokoskuler
Fremgangsmåte
Ingredienser
4 personer
- 25 g mørk sjokolade
- 50 g kokosmel
- 50 g mascarpone
- 25 g sukker
- 25 g mørk sjokolade til å “lime” med
- 12 trespyd egnet til matvarer
Forberedelse
15 minutterTilberedning
2 minutterHviletid
30 minutterVanskelighetsgrad
EnkelFremgangsmåte
-
Ta mascarponen ut av kjøleskapet, slik at den når romtemperatur.
-
Brekk 25 g mørk sjokolade i mindre stykker og legg dem i MicroCook Kande 1 l. Sett på lokk og tilbered i mikrobølgeovnen i 1 min. på 360 watt. Rør rundt og tilbered i mikrøbølgeovnen i ytterligere 45 sek. La det hvile i 1 min. og rør deretter til sjokoladen er helt smeltet. Om nødvendig, tilbered i ytterligere 20 sek.
-
Tilsett kokosmel, mascarpone, sukker og bland straks med Deigskraber til du har en jevn masse.
-
Plasser Silikon Mini Kuppelform i FreezerSmart Lav 2,25 l og fordel blandingen i de 24 fordypningene. Press forsiktig med baksiden av en teskje og kjøl dem i fryseren i 30 min. eller i kjøleskapet i 2 timer.
-
Smelt 20 g sjokolade (se punkt 1) og lim deretter halvkuplene til kuler med smeltet sjokolade og sett dem på trespyd.
Mørk sjokolade blandet med den tropiske smaken av kokos og fersk mascarpone – det er en kombinasjon med futt i! Uansett om det er til din neste fest eller som en enkel ettermiddagsnack – disse sjokolade- og kokoskulene passer perfekt til begge deler, og alt du trenger, er 5 ingredienser.