Fylt Kylling Stekt I Ovn
Fremgangsmåte
Ingredienser
8 personer
- 200 g krydderkake
- 350 g kokte kastanjer (på boks)
- 200 g svinekjøttdeig
- 2 små kyllinger (± 1,6 kg hver)
- 3 ss brandy
- 50 g smør
- Salt og pepper
- Cocktailpinner
Forberedelse
15 minutterTilberedning
105 minutterHviletid
15 minutterVanskelighetsgrad
MiddelsFremgangsmåte
-
Forvarm ovnen til 200 °C med viftefunksjon.
-
Skjær krydderkaken i små terninger med U-series Sagtakket Universalkniv.
-
I ExtraChef grovhakker du 250 g kastanjer.
-
Bland krydderkaketerningene med de hakkede kastanjene, kjøttdeigen, salt og pepper i Junior Rørebolle 3 l.
-
Fyll innsiden av kyllingene med krydderkakeblandingen og bruk cocktailpinner (eller tannpirkere) til å lukke kyllingene.
-
Legg kyllingene i UltraPro 5 l og hell over brandyen. Fordel små smørklumper over kyllingene. Krydre med salt og pepper, og legg i resten av kastanjene (100 g) rundt kyllingene.
-
Legg på lokket og stek i 1 time og 30 min. Ta av lokket og stek i 15 min. til.
-
Ta kyllingene ut av ovnen og la dem hvile i 15 min. med lokket på.