Mini-croissant med skinke og ost
Fremgangsmåte
Ingredienser
16 stk
- 1 butterdeig
- 1 eggeplomme
- 15 ml melk
- 3 skiver skinke
- 30 g ost, f.eks. gruyère
- Vann til å lukke croissantene
Forberedelse
15 minutterTilberedning
12 minutterVanskelighetsgrad
EnkelFremgangsmåte
-
Forvarm ovnen til 200 °C.
-
Fold deigen over Croissant Maker og bruk Multikjevlen for å rulle over deigen, slik at den skjæres ut i trekanter.
-
Bruk Croissant Maker-skjeen til å skjære vekk overflødig deig fra kanten.
-
Fordel litt vann på spissen av hver trekant slik at du kan lukke dem senere når de er fylt.
-
Bruk Croissant Maker-skjeen til å fordele 1 skje av fyll på hver trekant.
-
Løft deigen forsiktig fra den brede enden av trekanten, og rull den mot spissen. Jo strammere man ruller, jo bedre blir det endelige resultatet. Gjør det samme med de resterende trekantene.
-
Plasser croissantene på Silikon Bakeunderlag med kant. Fordel dem jevnt på bakeunderlaget, siden de vil heve under bakingen.
-
Pensle croissantene med eggeplommer ved hjelp av Bakepensel.
-
Stek croissantene i ovnen i 10 – 12 min.