Focaccia - Med potet og rosmarin
Fremgangsmåte
Ingredienser
4 personer
- 2 dl lunkent vann
- 1/2 ts salt
- 15 g gjær
- 350 g hvetemel
- Fyll
- 2 ss olivenolje
- 2 friske rosmarinstilker
- 1.5 ts saltflak
- 1 potet i tynne skiver kuttet med MandoJunior
Forberedelse
15 minutterTilberedning
30 minutterHviletid
40 minutterVanskelighetsgrad
EnkelFremgangsmåte
-
Rør ut gjær i lunkent vann i Ultimate Rørebolle 3,5 l og tilsett salt.
-
Tilsett litt mel om gangen og rør til alt er blandet godt sammen til en klebrig deig. Sett på lokket og piff ut overflødig luft. La deigen heve til lokket popper av. Rørebollen kan settes i lunkent vann for å heve deigen fortere. Dette tar ca 20 - 30 min.
-
Ta ut ovnsristen og forvarm ovnen til 200°C varmluft. Plasser Silikon Rektangulærformen på den kalde risten.
-
Fordel deigen i Silikonformen.
-
Lag dype hull i deigen med 2 fingre. Pensle deigen med olivenolje, fordel potetskivene og rosmarinkvistene utover og dryss til sist over saltflak.
-
Stekes midt i ovnen i ca. 30 min ved 200°C.
-
La foccaciaen avkjøles i formen i ca. 10 minutter før du tar den ut. Serveres varm til f.eks. lasagne eller som en del av et tapasbord.