Ved å fortsette besøket ditt på dette nettstedet godtar du bruk av informasjonskapsler slik at vi kan oppgi besøksstatistikk, gi deg målrettet innhold som er tilpasset interessene dine og forenkle utveksling med sosiale nettverk.  Ytterligere informasjon om informasjonskapsler og innstillingene deres finner du i vår personvernerklæring.

Brød
Tilbake til resultater

Focaccia - Med potet og rosmarin

  • Tupperware Focaccia - Med potet og rosmarin ultimate-mixing-bowl-focaccia-03.jpg

Fremgangsmåte

Ingredienser

4 personer

  • 2 dl lunkent vann
  • 1/2 ts salt
  • 15 g gjær
  • 350 g hvetemel
  • Fyll
  • 2 ss olivenolje
  • 2 friske rosmarinstilker
  • 1.5 ts saltflak
  • 1 potet i tynne skiver kuttet med MandoJunior

Forberedelse

15 minutter

Tilberedning

30 minutter

Hviletid

40 minutter

Vanskelighetsgrad

Enkel




Fremgangsmåte

  1. Rør ut gjær i lunkent vann i Ultimate Rørebolle 3,5 l og tilsett salt.

  2. Tilsett litt mel om gangen og rør til alt er blandet godt sammen til en klebrig deig. Sett på lokket og piff ut overflødig luft. La deigen heve til lokket popper av. Rørebollen kan settes i lunkent vann for å heve deigen fortere. Dette tar ca 20 - 30 min.

  3. Ta ut ovnsristen og forvarm ovnen til 200°C varmluft. Plasser Silikon Rektangulærformen på den kalde risten.

  4. Fordel deigen i Silikonformen.

  5. Lag dype hull i deigen med 2 fingre. Pensle deigen med olivenolje, fordel potetskivene og rosmarinkvistene utover og dryss til sist over saltflak.

  6. Stekes midt i ovnen i ca. 30 min ved 200°C.

  7. La foccaciaen avkjøles i formen i ca. 10 minutter før du tar den ut. Serveres varm til f.eks. lasagne eller som en del av et tapasbord.