Ved å fortsette besøket ditt på dette nettstedet godtar du bruk av informasjonskapsler slik at vi kan oppgi besøksstatistikk, gi deg målrettet innhold som er tilpasset interessene dine og forenkle utveksling med sosiale nettverk.  Ytterligere informasjon om informasjonskapsler og innstillingene deres finner du i vår personvernerklæring.

Brød
Tilbake til resultater

Påskehareboller

  • Tupperware Påskehareboller
  • Tupperware Påskehareboller

Fremgangsmåte

Ingredienser

8 boller

  • Ingredienser til 8 boller:
  • 14 g tørrgjær
  • 385 g hvetemel
  • 45 g sukker
  • 250 ml varmt vann (ca. 37-43ºC)
  • 1/2 ss malt allehånde
  • 1/2 ss malt kanel
  • 50 ml olje
  • 120 g sjokoladeknapper eller rosiner
  • 60 g aprikossyltetøy

Forberedelse

30 minutter

Tilberedning

9 minutter

Hviletid

70 minutter

Vanskelighetsgrad

Enkel




Fremgangsmåte

  1. Tilsett tørrgjær, 10 g hvetemel, 5 g sukker og 1,25 dl varmt vann (37-43ºC) i Ultimate Rørebolle 1 l. Rør ingrediensene sammen med Slikkepott og la det stå lunt i 10 min., eller til deigen har hevet.

  2. Sikt resten av melet og krydderne i Ultimate Rørebolle 3,5 l og rør sammen. Tilsett sukker og olje og bruk fingrene til å elte blandingen sammen. Tilsett rosiner eller Nonstop.

  3. Lag en fordypning i midten av melblandingen, rør inn gjærblandingen og 1,25 dl vann. Bland sammen til en deig. Tilsett ytterligere vann, om nødvendig, 1 ss. om gangen.

  4. Vend deigen ut på Deigunderlag og elt i 5 min. Legg deigen i en ren Ultimate Rørebolle 3,5 l og sett på lokket. La stå på et lunt sted i 30 minutter, eller til lokket popper av.

  5. Vend deigen ut av bollen. Del i 12 like kuler. Form 8 kuler til runde boller og legg dem på et Silikon Bakeunderlag med kant. Del de resterende fire kulene i to.  Rull hver del til en avlang form og del de i to for å danne ører. Sett ørene på bollene og pensle med vann. Dekk til med et fuktig kjøkkenhåndkle og la heve på et lunt sted i 20-30 min. eller inntil dobbel størrelse.

  6. Forvarm ovnen til 180 ⁰C uten varmluft. Plasser Silikon Bakeunderlag med kant på en kald rist.

  7. Stek bollene i 8-10 min., eller til de er blitt gylne.

  8. Ta dem ut av ovnen med Silikon Ovnshansker, drypp med aprikossyltetøy og la de avkjøle.

Tips: Bollen bør være minst dobbelt så stor som deigen.

La oss pynte påskeharebollene våre

Glasur: 150 g melis, 1 ts. vaniljepulver, en klype salt og 1 ss. plantebasert melk. Tilsett noen dråper farge om nødvendig og fyll Sprøyteposen med glasuren. Å leke med de forskjellige sprøytespissene og lage forskjellige dekorasjoner kommer garantert til å bli en morsom bakeopplevelse for hele familien!