Tilbake til resultater
2-retters meny med kylling, bacon-ris og streusel
Fremgangsmåte
Ingredienser
4 personer
- Kylling
- 4 kyllinglår
- 1/2 ss olivenolje
- 2 ts paprika
- 1 ts salt
- Bacon-ris
- 400 g forvellet ris, Basmati eller Jasmin
- 120 g baconbiter ferdigstekte
- 7 dl okse buljong
- 1 løk skåret i små terninger og stekt møre
- salt og pepper
- Karamellisert eple strøssel
- epler, skrelt, uten kjerne og skåret i skiver
- 60 ml karamell saus
- 2 ss vann
- 1 ss sitronsaft
- 68 g hvetemel
- 2 ss sukker
- 1/2 ss malt kanel
- 2 ss smør
Forberedelse
30 minutterVanskelighetsgrad
MiddelsFremgangsmåte
-
Kylling:
- Bland olivenolje, paprika og salt til en marinade og gni blandingen over kyllinglårene. Legg 1,75 l i beholderen med kyllinglårene i midten.
- Stable og kok som beskrevet.
-
Kan tilberedes separat med lokk på, ved høy effekt i 8-10 minutter.
-
Bacon ris
- Ha alle ingrediensene i beholderen 3 l og bland godt sammen.
- Stable og kok som beskrevet.
- Kan tilberedes separat, med lokk på, ved høy effekt i 12 minutter.
-
Strøssel:
- Server epleskiver i lokket (den minste beholderen på 7,5 dl). Rør karamell saus, vann og sitronsaft sammen. Hell forsiktig over eplene, hvis man søler litt saus, tørk det vekk med en våt papirserviett. Bland mel, sukker og kanel i en liten bolle. Tilsett smøret til blandingen ligner grove smuler. Dryss jevnt over epleblandingen.
- Stable og kok som beskrevet. Server med vanilje is eller creme fraiche.
- Kan tilberedes separat, uten lokk, på høy effekt i 5-7 minutter, eller til eplene er møre. Rør rundt.
Slik bruker du MicroCook 3
- Forbered ingrediensene.
- Stable delene sammen (først den store 3 l beholderen, deretter 1,5 l beholderen og til slutt 7,5 dl lokket).
- Plasser deretter alle MicroCook 3-delene i mikrobølgeovnen.
- Sett mikrobølgeovnen på høy effekt (maks. 1200 watt) i 15–20 minutter. *Hvis mikrobølgeovnen din ikke har en dreieskive, snur du beholderen halvveis i tilberedningstiden. Sjekk eventuelt hovedretten etter 15 minutter, da mikrobølgeovner varierer i styrke.
- Hviletid: Tiden avhenger av hvor lenge du tilbereder maten:
- Koketid (i minutter) / Hviletid (i minutter)
3 min. / 1 min.
10 min. / 3–4 min.
20 min. / 6–8 min. - Det hvite lokket brukes i fryseren og kjøleskapet, men ikke i mikrobølgeovnen.