Syltet paprika
Fremgangsmåte
Ingredienser
10 personer
- 3.5 kg rød paprika*
- 6 fedd hvitløk (skrelt)
- SALTLAKE:
- 6 dl vann
- 6 dl hvit eddik (7% syre)
- 575 g sukker
- 20 g grovt havsalt (ca. 4 ts.)
Forberedelse
10 minutterTilberedning
12 minutterHviletid
15 minutterVanskelighetsgrad
EnkelFremgangsmåte
-
Vask paprikaene og del dem i fire. Fjern kjernehus og frø. Skjær dem i tynne strimler.
-
Laken lages ved å koke opp vann og eddik på høy varme i ca. 5-8 min. Tilsett så salt og sukker, og rør til alt er oppløst.
-
Ha paprikaen i saltlaken og kok den i ca. 2 min. eller til den er myk.
-
Legg hvitløksfeddene i en Universal Jar 3 l - Sylting.
-
Ta paprikaene ut av saltlaken med en Dyp Hulskje, og legg dem i beholderen. Den må ikke fylles høyere enn til flaskehalsen.
-
La laken avkjøles i 5 min. og hell den over paprikaene. Fyll beholderen med væske opp til flaskehalsen.
-
La beholderen stå i 10 minutter slik at væsken kan fordeles blant ingrediensene. Hell på mer væske etter behov opp til flaskehalsen, og lukk deretter beholderen med lokket med den innebygde ventilen.
-
Beholderen kan oppbevares i opptil 6 måneder på et kjølig, mørkt sted. Paprikaene er klare etter 2-3 uker.
*Hvis du liker krydret mat, kan du gjerne bruke chilipepper i denne oppskriften.
TIPS:
- Etter åpning skal beholderen oppbevares stående i kjøleskap og innholdet bør brukes innen 20 dager.
- Uåpnede glass kan holde seg i opptil 6 måneder på et kjølig, mørkt sted.
- Holdbarheten kan variere avhengig av kvaliteten på grønnsakene som brukes og hygieniske forholdsregler under tilberedning.