Ved å fortsette besøket ditt på dette nettstedet godtar du bruk av informasjonskapsler slik at vi kan oppgi besøksstatistikk, gi deg målrettet innhold som er tilpasset interessene dine og forenkle utveksling med sosiale nettverk.  Ytterligere informasjon om informasjonskapsler og innstillingene deres finner du i vår personvernerklæring.

Salat
Tilbake til resultater

Syltet paprika

  • Tupperware Syltet paprika

Fremgangsmåte

Ingredienser

10 personer

  • 3.5 kg rød paprika*
  • 6 fedd hvitløk (skrelt)
  • SALTLAKE:
  • 6 dl vann
  • 6 dl hvit eddik (7% syre)
  • 575 g sukker
  • 20 g grovt havsalt (ca. 4 ts.)

Forberedelse

10 minutter

Tilberedning

12 minutter

Hviletid

15 minutter

Vanskelighetsgrad

Enkel




Fremgangsmåte

  1. Vask paprikaene og del dem i fire. Fjern kjernehus og frø. Skjær dem i tynne strimler.

  2. Laken lages ved å koke opp vann og eddik på høy varme i ca. 5-8 min. Tilsett så salt og sukker, og rør til alt er oppløst.

  3. Ha paprikaen i saltlaken og kok den i ca. 2 min. eller til den er myk.

  4. Legg hvitløksfeddene i en Universal Jar 3 l - Sylting.

  5. Ta paprikaene ut av saltlaken med en Dyp Hulskje, og legg dem i beholderen. Den må ikke fylles høyere enn til flaskehalsen.

  6. La laken avkjøles i 5 min. og hell den over paprikaene. Fyll beholderen med væske opp til flaskehalsen.

  7. La beholderen stå i 10 minutter slik at væsken kan fordeles blant ingrediensene. Hell på mer væske etter behov opp til flaskehalsen, og lukk deretter beholderen med lokket med den innebygde ventilen.

  8. Beholderen kan oppbevares i opptil 6 måneder på et kjølig, mørkt sted. Paprikaene er klare etter 2-3 uker.

*Hvis du liker krydret mat, kan du gjerne bruke chilipepper i denne oppskriften.

TIPS:

  • Etter åpning skal beholderen oppbevares stående i kjøleskap og innholdet bør brukes innen 20 dager.
  • Uåpnede glass kan holde seg i opptil 6 måneder på et kjølig, mørkt sted.
  • Holdbarheten kan variere avhengig av kvaliteten på grønnsakene som brukes og hygieniske forholdsregler under tilberedning.