Veganske Kjeks
Fremgangsmåte
Ingredienser
15 personer
- 125 g vegansk smør
- 50 g hvitt sukker
- 50 g brunt sukker
- 1 ss vaniljesukker
- 1 klype salt
- 50 g eplesaus
- 1 ss havremelk
- 200 g mel
- 1 ts bakepulver
- 1/2 ts natron
- 75-100 g biter av mørk vegansk sjokolade
Forberedelse
15 minutterTilberedning
15 minutterVanskelighetsgrad
EnkelFremgangsmåte
-
Sett sprutbeskyttelsen på EZ Mix N Store og bruk håndvispen til å røre sammen margarin, hvitt sukker, brunt sukker, vaniljesukker og salt.
-
Tilsett havremelk og eplesaus og miks kort slik at ingrediensene blir blandet
-
Tilsett havremelk og eplesaus og miks kort slik at ingrediensene blir blandet
-
Tilsett to tredjedeler av sjokoladebitene med Slikkepotten – resten sparer vi til pynt!
-
Bruk Multi Scoop med det mellomstore hodet for å forme kuler av kjeksdeigen. Legg dem på Silikonstekeplaten med kant. La det være noen centimeter mellom hver kjeks slik at de ikke smelter sammen når de utvider seg i ovnen.
-
Bruk baksiden av Multi Scoop til å flate ut hver kjekskule og dryss resten av sjokoladebitene oppå.
-
Bak 14–15 minutter i ovnen, som er forvarmet til 180 ºC.
-
La kjeksene stå i noen minutter og løft dem deretter av ved hjelp av KPT stor stekespade.
Tips: Ikke la kjeksdeigen sette seg fast i Multi Scoop! For å unngå kliss kan du dyppe redskapet i kaldt vann mellom hver gang du former en kjeks. Akkurat som du ville gjort når du lager iskremkuler! Dette vil forhindre at deigen fester seg og lett slipper taket fra redskapet.