Jordbær og vanilje is
Fremgangsmåte
Ingredienser
- 6 personer
- 1 vaniljestang
- 2 dl kremfløte, veldig kald
- 200 g kondensert melk
- 300 g jordbær
- 2 eggehviter
- 1,5 dl (75 g) melis
Forberedelse
15 minutterVanskelighetsgrad
EnkelFremgangsmåte
1. Skrap ut kornene fra vaniljestangen.
2. Pisk fløten stiv i Speedy Chef II. Tilsett vaniljekorn og halvparten av den kondenserte melken og vend blandingen forsiktig sammen.
3. Blend jordbærene veldig fint i Smooth Chopper. Tilsett resten av den kondenserte melken og blend igjen.
4. Pisk eggehvitene veldig stive i Speedy Chef II. Tilsett melis og pisk igjen.
5. Rør jordbær- og eggehvite blandingen sammen.
6. Ha halvparten av jordbærblandingen over i Jello Ring 1,5 l, deretter fløteblandingen, og avslutt med resten av jordbærblandingen.
7. Frys isen i minst 8 timer.
8. Ta ut isen fra fryseren ca. 10 minutter før servering. Hell evt. litt varmt vann på formen for å løsne innholdet.