Sous vide-kyllingbryst
Fremgangsmåte
Ingredienser
2 personer
- 500 ml vann
- 30 ml salt
- 15 ml sukker
- 2 benfrie, Skinnfrie Kyllingbryst
- 2 fedd hvitløk
- pepper
- 1 citron
- 4 kvister fersk rosmarin
- 15 ml olivenolje
Forberedelse
10 minutterTilberedning
100 minutterHviletid
45 minutterVanskelighetsgrad
MiddelsFremgangsmåte
-
Bland vann, salt og sukker i Ultimate Silikonpose 1,8 l eller 2,9 l. Pisk ingrediensene til sukker og salt er oppløst. Tilsett kyllingbryst, lukk posen og avkjøl i 45 min.
-
I mellomtiden setter du sous vide-maskinen på 63,5ºC. Sørg for at posen passer langs sidene av gryten som brukes, noe som vil forhindre at posen flyter under tilberedningen.
-
Hell væsken fra kyllingbrystene. Tørk dem med håndklær. Skyll silikonposen og tørk den godt.
-
Gni finhakket hvitløk på begge sider av kyllingbrystene og smak til med pepper. Legg sitronskiver på begge sider av kyllingbrystene og legg dem deretter i den rene Ultimate Silikonpose 1,8 l eller 2,9 l.
-
Ha rosmarin og olivenolje i silikonposen. Lukk posen forsiktig og klem ut så mye overflødig luft som mulig før matlaging. Det forhindrer at vann kommer inn i posen.
-
Plasser silikonposen i vannbadet og still deretter inn timeren på 1 time og 30
-
Varm opp en liten mengde olje i en stekepanne på middels høy varme noen minutter før tiden er ute. Stek kyllingen til den er godt brunet på begge sider, ca. 3-5 min.