Pull apart hvitløksbrød med ost
Fremgangsmåte
Ingredienser
6 personer
- Deig
- 450 g hvetemel
- 7 g salt
- 20 g sukker
- 18 g gjær
- 210 g melk (stuetemperatur)
- 60 g usaltet smeltet smør
- 1 pisket egg, (stuetemperatur)
- Fyll
- 70 g usaltet smør (stuetemperatur)
- 1/2 fedd hvitløk
- 15 g revet parmesanost
- 2 ss persille, koriander eller gressløk
- 200 g mozzarella (finhakket eller revet)
- pepper
Forberedelse
40 minutterTilberedning
35 minutterHviletid
2Vanskelighetsgrad
MiddelsFremgangsmåte
Slik lager du deigen
-
Bland mel og salt i Røreskål 3 l. Tilsett sukker, gjær og rør inn.
-
I en middels skål blander du melk, egg og smeltet smør godt sammen.
-
Tilsett melkeblandingen sakte i melblandingen, litt av gangen. Elt deigen godt til deigen trekker seg vekk fra sidene av skålen og ikke lenger er klissete, men bare myk.
-
Legg lokket på Røreskål 3 l og la den heve på et lunt sted til minst dobbel størrelse (ca. 1-2 timer)
Fyll
-
Tilsett hvitløk og urter i SuperSonic® Chopper Mellom og hakk. Tilsett smør, parmesan og pepper og bland til det er kremaktig.
Slik lager du brødet
-
Kjevle ut deigen din med Multikjevle på Deigunderlag til et rektangel på 50 x 34 cm. Bruk måleenhetene på deigunderlaget.
-
Fordel fyllet på toppen og dryss deretter over mozzarella.
-
Klipp fem like strimler på kortsiden.
-
Stable tre av strimlene oppå hverandre og legg de to siste strimlene oppå hverandre.
-
Skjær stabelen med tre strimler i fire like firkanter og kutt stabelen med to strimler i fire like firkanter.
-
Legg alle rutene i Silikon Brødform.
-
Spre toppen av hver firkant litt fra hverandre slik at den ser lik ut.
-
Dekk til med et Recycled Mikrofiber Koppehåndkle og la heve i romtemperatur i ca. 30 minutter. Pensle toppen av brødet med sammenpisket egg og stek i forvarmet ovn på 180°C i ca. 30-35 minutter.
Tips: Du kan også sette Silikon Brødform i kjøleskapet og bake brødet dagen etter.