Frukt kompott
Fremgangsmåte
Ingredienser
- 4 personer
300 g epler
400 g modne pærer
1 ss flytende vaniljeekstrakt (eller frø fra 1 vaniljestang)
1 dl vann
½ dl rød konsentrert saft
Ved servering:
50 g smuldret kjeks (Digestive eller lignende)
Forberedelse
15 minutterTilberedning
8 minutterVanskelighetsgrad
EnkelFremgangsmåte
Skrell eplene og pærene med grønnsakskreller, skjær
dem i fire med U-series Universalkniv, fjern kjernehusene
og legg bitene i MicroWave Trykkoker.
2. Bland vaniljeekstrakt, vann og saft i Eazy Shaker 6 dl
og hell blandingen over fruktbitene. Legg på lokket
og tilbered i 8 minutter ved 900 watt. La retten hvile i 5
minutter før lokket åpnes.
Serveres varm eller kald, drysset med smuldret kjeks.
Kan også serveres som tilbehør til is.
Tips: Mos eventuelt frukten med Grønnsakmoser for å
får en grøtaktig konsistens.