Tilbake til resultater
Marmorkake
Fremgangsmåte
Ingredienser
- 8 personer
125 g mørk sjokolade + 15 ml vann
200 g hvit sjokolade + 25 ml vann
125 g myknet smør
100 g sukker (1,1 dl)
3 egg, plommene skal være skilt fra hvitene
0,5 dl melk
200 g mel (3,75 dl)
1 ts bakepulver
1 knivsodd salt
Forberedelse
15 minutterTilberedning
45 minutterVanskelighetsgrad
MiddelsFremgangsmåte
- Sett ovnen på 180 °C.
- Smelt de to sjokoladetypene hver for seg i mikrobølgeovnen i MicroCook Kanne 1 l og tilsett vann til hver type. Tilsett sukker, myknet smør og eggeplommer i Eazy Mål & Mix 2 l, og rør med Visp til massen blir hvit.
- Tilsett melk og mel som er blandet med bakepulver, og rør godt med en Sleiv.
- Pisk eggehvitene stive sammen med en knivsodd salt i Eazy Mål & Mix 1,25 l (med lokket fra Speedy Chef) og kombiner massen med røren i Eazy Mål & Mix 2 l.
- Bland halvparten av røren med den lyse sjokolademassen og den andre halvparten med den mørke sjokolademassen.
- Sett UltraPro Cocotte 1,8 l på en kald ovnsrist og hell de to rørene i lagvis, slik at fargene blandes sammen.
- Stek kaken i den forvarmede ovnen på 180 °C i 25 min. med lokket på cocotten, og deretter i 20-30 min. uten lokk. Ta kaken ut av formen når den er avkjølt.
* Mørk sjokolade: 1 min. og hvit sjokolade: 1 min i mikrobølgeovn ved 750 watt.