Ved å fortsette besøket ditt på dette nettstedet godtar du bruk av informasjonskapsler slik at vi kan oppgi besøksstatistikk, gi deg målrettet innhold som er tilpasset interessene dine og forenkle utveksling med sosiale nettverk.  Ytterligere informasjon om informasjonskapsler og innstillingene deres finner du i vår personvernerklæring.

Dessert Brød Kake
Tilbake til resultater

Marmorkake

  • Tupperware Marmorkake

Fremgangsmåte

Ingredienser

  • 8 personer

125 g mørk sjokolade + 15 ml vann

200 g hvit sjokolade + 25 ml vann

125 g myknet smør

100 g sukker (1,1 dl)

3 egg, plommene skal være skilt fra hvitene

0,5 dl melk

200 g mel (3,75 dl)

1 ts bakepulver

1 knivsodd salt

Forberedelse

15 minutter

Tilberedning

45 minutter

Vanskelighetsgrad

Middels




Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 180 °C.
  2. Smelt de to sjokoladetypene hver for seg i mikrobølgeovnen i MicroCook Kanne 1 l og tilsett vann til hver type. Tilsett sukker, myknet smør og eggeplommer i Eazy Mål & Mix 2 l, og rør med Visp til massen blir hvit. 
  3. Tilsett melk og mel som er blandet med bakepulver, og rør godt med en Sleiv.
  4. Pisk eggehvitene stive sammen med en knivsodd salt i Eazy Mål & Mix 1,25 l (med lokket fra Speedy Chef) og kombiner massen med røren i Eazy Mål & Mix 2 l.
  5. Bland halvparten av røren med den lyse sjokolademassen og den andre halvparten med den mørke sjokolademassen.
  6. Sett UltraPro Cocotte 1,8 l på en kald ovnsrist og hell de to rørene i lagvis, slik at fargene blandes sammen.
  7. Stek kaken i den forvarmede ovnen på 180 °C i 25 min. med lokket på cocotten, og deretter i 20-30 min. uten lokk. Ta kaken ut av formen når den er avkjølt. 

* Mørk sjokolade: 1 min. og hvit sjokolade: 1 min i mikrobølgeovn ved 750 watt.