Ved å fortsette besøket ditt på dette nettstedet godtar du bruk av informasjonskapsler slik at vi kan oppgi besøksstatistikk, gi deg målrettet innhold som er tilpasset interessene dine og forenkle utveksling med sosiale nettverk.  Ytterligere informasjon om informasjonskapsler og innstillingene deres finner du i vår personvernerklæring.

Dessert Kake
Tilbake til resultater

Klassisk sjokoladekake

  • Tupperware Klassisk sjokoladekake

Fremgangsmåte

Ingredienser

  • 6 personer
  • 125 g mørk sjokolade
  • 125 g mykt smør
  • 1½ dl sukker
  • 3 egg
  • 3 dl mel
  • 1 ts natron
  • 1 ts bakepulver
  • Glasur:
  • 200 g sjokolade
  • 1 ss melk

Forberedelse

15 minutter

Tilberedning

15 minutter

Vanskelighetsgrad

Enkel




Fremgangsmåte

Skjær sjokolade og smør i like store biter med U-series Kokkekniv og hell bitene i MicroCook Rund 1,5 l. Legg på lokket og la det smelte i 2 minutter ved 600 watt.

Ta ut MicroCook fra mikrobølgeovnen og rør med Slikkepott inntil konsistensen er jevn. Tilsett sukker og deretter egg.

Bland mel, natron og bakepulver i Røreskål 4,5 l, og vend det litt etter litt inn i deigen inntil konsistensen er jevn.

Stek kaken uten lokk i 7-8 minutter ved 600 watt. Prikk i kaken for å se om den er ferdigstekt, stek om nødvendig litt lengre i små intervaller.

Ta kaken ut av mikrobølgeovnen og la den avkjøle i ca. 10 minutter før den tas ut av formen. Løsne eventuelt kaken langs kanten med Slikkepott og vend den ut på en tallerken.

Glasur: Vask og tørk MicroCook Rund 1,5 l. Skjær sjokolade i like store biter med U-series Kokkekniv og legg bitene i MicroCook Rund 1,5 l. Hell over melk, vend med Slikkepott og legg på lokket. Tilbered i mikrobølgeovn i 2 ½ minutter ved 600 watt.

Når kaken er avkjølt smøres sjokoladeglasuren på med Silikon Palettkniv.