Klassisk sjokoladekake
Fremgangsmåte
Ingredienser
- 6 personer
- 125 g mørk sjokolade
- 125 g mykt smør
- 1½ dl sukker
- 3 egg
- 3 dl mel
- 1 ts natron
- 1 ts bakepulver
- Glasur:
- 200 g sjokolade
- 1 ss melk
Forberedelse
15 minutterTilberedning
15 minutterVanskelighetsgrad
EnkelFremgangsmåte
Skjær sjokolade og smør i like store biter med U-series Kokkekniv og hell bitene i MicroCook Rund 1,5 l. Legg på lokket og la det smelte i 2 minutter ved 600 watt.
Ta ut MicroCook fra mikrobølgeovnen og rør med Slikkepott inntil konsistensen er jevn. Tilsett sukker og deretter egg.
Bland mel, natron og bakepulver i Røreskål 4,5 l, og vend det litt etter litt inn i deigen inntil konsistensen er jevn.
Stek kaken uten lokk i 7-8 minutter ved 600 watt. Prikk i kaken for å se om den er ferdigstekt, stek om nødvendig litt lengre i små intervaller.
Ta kaken ut av mikrobølgeovnen og la den avkjøle i ca. 10 minutter før den tas ut av formen. Løsne eventuelt kaken langs kanten med Slikkepott og vend den ut på en tallerken.
Glasur: Vask og tørk MicroCook Rund 1,5 l. Skjær sjokolade i like store biter med U-series Kokkekniv og legg bitene i MicroCook Rund 1,5 l. Hell over melk, vend med Slikkepott og legg på lokket. Tilbered i mikrobølgeovn i 2 ½ minutter ved 600 watt.
Når kaken er avkjølt smøres sjokoladeglasuren på med Silikon Palettkniv.