Tilbake til resultater
Ølbrød
Fremgangsmåte
Ingredienser
- 6 personer
600 g/10 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts salt
150 g solsikkekjerner
5 dl øl
1 ss vann
For smøring av UltraPro Cocotte 1,8 l:
15 g smør + 1 ss mel
Forberedelse
5 minutterTilberedning
60 minutterVanskelighetsgrad
EnkelFremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 200 °C.
- Bland hvetemel og bakepulver i Røreskål 4,5 l. Tilsett salt, solsikkekjerner og øl og rør med Slikkepott til du har en sammenhengende elastisk deig.
- Smør innsiden av UltraPro Cocotte 1,8 l med smør og dryss 1 ss mel over.
- Hell deigen i UltraPro Cocotte 1,8 l og spre 1 ss vann over.
- Plasser UltraPro Cocotte 1,8 l på et kaldt stekebrett. Legg på Lokk og stek i ca. 45 min. Fjern deretter lokket og la brødet steke i ca. 15 min.
- Ta brødet ut av UltraPro Cocotte 1,8 l og la det avkjøle på en rist.