Ved å fortsette besøket ditt på dette nettstedet godtar du bruk av informasjonskapsler slik at vi kan oppgi besøksstatistikk, gi deg målrettet innhold som er tilpasset interessene dine og forenkle utveksling med sosiale nettverk.  Ytterligere informasjon om informasjonskapsler og innstillingene deres finner du i vår personvernerklæring.

Brød
Tilbake til resultater

Ølbrød

  • Tupperware Ølbrød

Fremgangsmåte

Ingredienser

  • 6 personer

600 g/10 dl hvetemel

2 ts bakepulver

2 ts salt

150 g solsikkekjerner

5 dl øl

1 ss vann

For smøring av UltraPro Cocotte 1,8 l: 

15 g smør + 1 ss mel

Forberedelse

5 minutter

Tilberedning

60 minutter

Vanskelighetsgrad

Enkel




Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 200 °C.
  2. Bland hvetemel og bakepulver i Røreskål 4,5 l. Tilsett salt, solsikkekjerner og øl og rør med Slikkepott til du har en sammenhengende elastisk deig.
  3. Smør innsiden av UltraPro Cocotte 1,8 l med smør og dryss 1 ss mel over. 
  4. Hell deigen i UltraPro Cocotte 1,8 l og spre 1 ss vann over. 
  5. Plasser UltraPro Cocotte 1,8 l på et kaldt stekebrett. Legg på Lokk og stek i ca. 45 min. Fjern deretter lokket og la brødet steke i ca. 15 min. 
  6. Ta brødet ut av UltraPro Cocotte 1,8 l og la det avkjøle på en rist.