Italiensk ris
Fremgangsmåte
Ingredienser
- 4 personer
- 3 dl langkornet ris
- 5 dl vann
- ¼ dl olivenolje
- 2 ss pinjekjerner
- 1 knivsodd safran eller gurkemeie
- 2 løk
- 1 ss hvitvin
- 4 tomater
- 2 ss gressløk
- 1 ts salt
- ¼ ts pepper
- 30 g revet parmesan
Forberedelse
10 minutterTilberedning
20 minutterVanskelighetsgrad
EnkelFremgangsmåte
Skyll risen til vannet er klart. Ha den i EasyRice, tilsett vann, sett på lokket og tilbered i mikrobølgeovnen ved 800 watt i 15 min. La den hvile i 5 min, og rør rundt med Slikkepott.
Varm opp oljen i T chefseries Stekepanne 28 cm. Tilsett pinjekjerner og safran/gurkemeie og stek til det er gyllent. Hakk løk i ExtraChef og tilsett den og hvitvinen. Stek videre i 2 min.
Ta pannen av varmen, tilsett tomat, gressløk, ris, salt og pepper. Pynt retten med revet parmesan og server.