Tilbake til resultater
Laks Med Sitrongress Og Fennikel
Fremgangsmåte
Ingredienser
- 2 personer
350 g fennikel
3 cm fresk ingefær
3 ss sojasaus
2 ss olivenolje
250 g laks, uten skinn og ben
2 korte trespyd eller 1 stilk sitrongress
3 ss sesamfrø
Forberedelse
15 minutterTilberedning
14 minutterVanskelighetsgrad
MiddelsFremgangsmåte
- Klargjør ‘hjertet’ av fennikelen ved å bruke U-series Universalkniv. Vask og skjær fine skiver på MandoChef (tykkelsesnivå 2-3). Fyll Micro Urban Beholder med 4 dl kaldt vann, legg fennikelen i Stor Sil og legg den ovenpå beholderen. Legg lokket på og tilbered i mikrobølgeovnen på 900 watt i 10 min.
- Skrell ingefæren og blend den godt i Herb Chopper. Tilføy sojasaus og olivenolje og blend videre. Del laksen i store biter og dekk bitene med marinaden fra Herb Chopper.
- Bruk trespyddene (evt. halvér sitrongresstilken og bruk de 2 stilkene som spyd) til å feste laksestykkene på. Vend spydene i sesamfrø og legg dem i Liten Sil. Sett silene ovenpå hverandre og dekk til med Lokk. Ferdiggjør retten i mikrobølgeovnen på 600 watt i 3 til 4 min. La retten hvile 5 minutter før servering.
- Ønskes ris til måltidet kan det enkelt lages i Micro Urban ved å benytte Rislokk og Ris Innsats.