Ved å fortsette besøket ditt på dette nettstedet godtar du bruk av informasjonskapsler slik at vi kan oppgi besøksstatistikk, gi deg målrettet innhold som er tilpasset interessene dine og forenkle utveksling med sosiale nettverk.  Ytterligere informasjon om informasjonskapsler og innstillingene deres finner du i vår personvernerklæring.

Forrett Hovedrett Brød
Tilbake til resultater

Potetpizza

  • Tupperware Potetpizza

Fremgangsmåte

Ingredienser

  • 4 personer

Deig

  • 20 g gjær (fersk)
  • 1,25 dl lunkent vann (30 °C)
  • 1 ss olivenolje (15 ml)
  • 1 knivsodd sukker
  • 200 g hvetemel (3,3 dl)
  • ½ ts salt (3 ml) 

Topping

  • 400 g kokte og avkjølte poteter
  • ½ dl kremfløte
  • 1 kvist rosmarin
  • Salt og pepper
  • 1 hel mozzarella (ca. 125 g)
  • 40 g revet parmesan
  • 10 steinfrie oliven

Forberedelse

40 minutter

Tilberedning

30 minutter

Vanskelighetsgrad

Middels




Fremgangsmåte

  1. Bland gjær, vann, olivenolje og sukker i en rørebolle (Junior Rørebolle 3 l). La blandingen stå i 10 min.
  2. Tilsett mel og salt og elt til du har en jevn fin deig. La deigen heve tildekket ved romtemperatur i 30 min.
  3. Skjær potetene i skiver.
  4. Sett ovnen på 250 °C.
  5. Dryss mel på lokket til UltraPro™ Rektangulær.
  6. Kjevle deigen eller bruk hendene og form et sammenhengende deigstykke som er litt større enn lokket. Legg deigen i lokket og lag en liten kant rundt hele pizzaen.
  7. Legg deretter potetskiver, mozzarellaskiver, revet parmesan og tynne olivenskiver over.
  8. Legg beholderen til UltraPro™ Rektangulær 3,3 l over lokket og stek i ovnen i 25 min. Fjern lokket og stek i ytterligere 5 min. 

30 min. ved 250 °C.