Tilbake til resultater
Potetpizza
Fremgangsmåte
Ingredienser
- 4 personer
Deig
- 20 g gjær (fersk)
- 1,25 dl lunkent vann (30 °C)
- 1 ss olivenolje (15 ml)
- 1 knivsodd sukker
- 200 g hvetemel (3,3 dl)
- ½ ts salt (3 ml)
Topping
- 400 g kokte og avkjølte poteter
- ½ dl kremfløte
- 1 kvist rosmarin
- Salt og pepper
- 1 hel mozzarella (ca. 125 g)
- 40 g revet parmesan
- 10 steinfrie oliven
Forberedelse
40 minutterTilberedning
30 minutterVanskelighetsgrad
MiddelsFremgangsmåte
- Bland gjær, vann, olivenolje og sukker i en rørebolle (Junior Rørebolle 3 l). La blandingen stå i 10 min.
- Tilsett mel og salt og elt til du har en jevn fin deig. La deigen heve tildekket ved romtemperatur i 30 min.
- Skjær potetene i skiver.
- Sett ovnen på 250 °C.
- Dryss mel på lokket til UltraPro™ Rektangulær.
- Kjevle deigen eller bruk hendene og form et sammenhengende deigstykke som er litt større enn lokket. Legg deigen i lokket og lag en liten kant rundt hele pizzaen.
- Legg deretter potetskiver, mozzarellaskiver, revet parmesan og tynne olivenskiver over.
- Legg beholderen til UltraPro™ Rektangulær 3,3 l over lokket og stek i ovnen i 25 min. Fjern lokket og stek i ytterligere 5 min.
30 min. ved 250 °C.