Ved å fortsette besøket ditt på dette nettstedet godtar du bruk av informasjonskapsler slik at vi kan oppgi besøksstatistikk, gi deg målrettet innhold som er tilpasset interessene dine og forenkle utveksling med sosiale nettverk.  Ytterligere informasjon om informasjonskapsler og innstillingene deres finner du i vår personvernerklæring.

Forrett Brød
Tilbake til resultater

Edderkopp-minipizzaer

  • Tupperware Edderkopp-minipizzaer

Fremgangsmåte

Ingredienser

  • 8 personer

15 g fersk gjær

1,25 dl vann

200 g eller 3 1/3 dl hvetemel

1 ss olivenolje (± 15 ml)

½ ts salt (± 3 ml)

½ ts sukker (± 2 ml)

3 ss tomatsaus (± 30 ml)

60 g revet mozzarellaost

24 steinfrie sorte oliven

Forberedelse

60 minutter

Tilberedning

25 minutter

Vanskelighetsgrad

Middels




Fremgangsmåte

  1. Hell 1 dl kaldt vann og 0,25 dl kokende vann i Junior Rørebolle 3 l log blandinngjæren med en Silikon Slikkepott.
  2. Tilsett mel, olivenolje, salt ogsukkerog rør alt sammen til en deig. Elt deigen for hånd til den ikke lenger klistrer seg tilskålen. Tilsettmer mel om nødvendig. Sett lokkpå skålen ogladeigen hevei ca. 30 minutter.
  3. Forvarm ovnen til 220 °C.
  4. Elt deigen forsiktig og del den inn i 16 porsjoner. Bruk fingrene til å trekke deigbitene ut til flate, runde pizzabunner på 6-7 cm i diameter, og legg bunnene på Silikon Bakeunderlag med kant (på en kald ovnsrist).
  5. Spre litt tomatsaus på hver minipizza og strøover revet mozzarella.
  6. Skjær 8 oliven i to på langs for å lage kroppene til edderkoppene. Skjær 8 oliven i to på tvers for å lage hodene. Plasser kroppene og hodene på pizzaene og skjær en oliven i åtte smale biter på langsforå lage beina på edderkoppene.
  7. Stek pizzaene i ca. 25 minutter og la dem hvile i noen minutter før servering.