Tilbake til resultater
Edderkopp-minipizzaer
Fremgangsmåte
Ingredienser
- 8 personer
15 g fersk gjær
1,25 dl vann
200 g eller 3 1/3 dl hvetemel
1 ss olivenolje (± 15 ml)
½ ts salt (± 3 ml)
½ ts sukker (± 2 ml)
3 ss tomatsaus (± 30 ml)
60 g revet mozzarellaost
24 steinfrie sorte oliven
Forberedelse
60 minutterTilberedning
25 minutterVanskelighetsgrad
MiddelsFremgangsmåte
- Hell 1 dl kaldt vann og 0,25 dl kokende vann i Junior Rørebolle 3 l log blandinngjæren med en Silikon Slikkepott.
- Tilsett mel, olivenolje, salt ogsukkerog rør alt sammen til en deig. Elt deigen for hånd til den ikke lenger klistrer seg tilskålen. Tilsettmer mel om nødvendig. Sett lokkpå skålen ogladeigen hevei ca. 30 minutter.
- Forvarm ovnen til 220 °C.
- Elt deigen forsiktig og del den inn i 16 porsjoner. Bruk fingrene til å trekke deigbitene ut til flate, runde pizzabunner på 6-7 cm i diameter, og legg bunnene på Silikon Bakeunderlag med kant (på en kald ovnsrist).
- Spre litt tomatsaus på hver minipizza og strøover revet mozzarella.
- Skjær 8 oliven i to på langs for å lage kroppene til edderkoppene. Skjær 8 oliven i to på tvers for å lage hodene. Plasser kroppene og hodene på pizzaene og skjær en oliven i åtte smale biter på langsforå lage beina på edderkoppene.
- Stek pizzaene i ca. 25 minutter og la dem hvile i noen minutter før servering.