Ved å fortsette besøket ditt på dette nettstedet godtar du bruk av informasjonskapsler slik at vi kan oppgi besøksstatistikk, gi deg målrettet innhold som er tilpasset interessene dine og forenkle utveksling med sosiale nettverk.  Ytterligere informasjon om informasjonskapsler og innstillingene deres finner du i vår personvernerklæring.

Brød
Tilbake til resultater

Focaccia

  • Tupperware Focaccia

Fremgangsmåte

Ingredienser

  • 4 personer

Deig

15 g gjær

½ ts / 2,5 g salt

2 dl lunkent vann

350g / 8 dl hvetemel

Fyll

2 ss olivenolje

2 ss / 30 g rosmarin – hakket frisk eller tørket

1½ ts salt 

Forberedelse

65 minutter

Tilberedning

30 minutter

Vanskelighetsgrad

Middels




Fremgangsmåte

  1. Rør gjæren ut i lunket vann med Sleiv i en Junior Røreskål 3 l og tilsett salt.
  2. Tilsett litt mel om gangen mens du rører. Deigen skal være litt klisset.
  3. Sett deigen til heving et lunt sted i ca. 1 time.
  4. Ta stekeristen ut av ovnen og forvarm ovnen til 200 °C varmluft.
  5. Plasser Silikonform Rektangulær på den kalde risten.
  6. Slå deigen raskt ned og fordel den i bakeformen.
  7. Lag 6 hull med fingrene og pensle deretter overflaten med olje. Dryss godt med rosmarin og salt.
  8. Stekes på den midterste rillen i ovnen i ca. 30 min ved 200 °C.
  9. La focaccia brødet kjøle seg ned i formen i ca. 10 min før du serverer det lunt til f.eks. en lasagne eller som del av en tapas.