Tilbake til resultater
Focaccia
Fremgangsmåte
Ingredienser
- 4 personer
Deig
15 g gjær
½ ts / 2,5 g salt
2 dl lunkent vann
350g / 8 dl hvetemel
Fyll
2 ss olivenolje
2 ss / 30 g rosmarin – hakket frisk eller tørket
1½ ts salt
Forberedelse
65 minutterTilberedning
30 minutterVanskelighetsgrad
MiddelsFremgangsmåte
- Rør gjæren ut i lunket vann med Sleiv i en Junior Røreskål 3 l og tilsett salt.
- Tilsett litt mel om gangen mens du rører. Deigen skal være litt klisset.
- Sett deigen til heving et lunt sted i ca. 1 time.
- Ta stekeristen ut av ovnen og forvarm ovnen til 200 °C varmluft.
- Plasser Silikonform Rektangulær på den kalde risten.
- Slå deigen raskt ned og fordel den i bakeformen.
- Lag 6 hull med fingrene og pensle deretter overflaten med olje. Dryss godt med rosmarin og salt.
- Stekes på den midterste rillen i ovnen i ca. 30 min ved 200 °C.
- La focaccia brødet kjøle seg ned i formen i ca. 10 min før du serverer det lunt til f.eks. en lasagne eller som del av en tapas.