Tilbake til resultater
Vaniljeiskupler
Fremgangsmåte
Ingredienser
- 6 personer
- 1,3 dl kremfløte
- 2 eggeplommer
- 2 ss vaniljesukker (± 30 ml)
- 6 små marengser («pikekyss») (± 20 g totalt)
Valgfri pynt:
- 100 g karamelliserte hasselnøtter
Forberedelse
15 minutterVanskelighetsgrad
MiddelsFremgangsmåte
- Pisk kald fløte stiv i Speedy Chef. Ha kremen over i en skål (f.eks. Rundlett Dessertskål 3 dl).
- Skyll Speedy Chef, og pisk eggeplommene og vaniljesukker i ca. 1 minutt.
- Bland krem og eggedosis forsiktig sammen med en Slikkepott.
- Legg Silikon Kuppelform i FreezerSmart 2,25 l. Fordel blandingen i fordypningene.
- Press en bit marengs inn i midten av vaniljeismassen i hver fordypning.
- Frys i min. 6 timer. Ta formen ut av fryseren 10 minutter før servering.
- Trykk kuplene ut av formen og pynt med f.eks. karamelliserte hasselnøtter.