Tilbake til resultater
Sjoko-karamell
Fremgangsmåte
Ingredienser
- 4 personer
20 g mandler eller pistasjnøtter
2 ss / 30 ml sukker
2 ss / 30 ml vann
1 ss / 15 ml honning
2 ss / 30 ml kremfløte
130 g mørk sjokolade
Forberedelse
30 minutterTilberedning
7 minutterVanskelighetsgrad
MiddelsFremgangsmåte
- Mål opp fløten slik at den oppnår stue temperatur innen punkt 4.
- Fjern ovnsristen fra ovnen og forvarm den til 200 °C varmluft.
- Bruk Herb Chopper til å grovhakke mandlene i.
- Sett Silikon Mini Kuppelform på en kald ovnsrist og fordel de hakkede nøttene i alle fordypningene.
- Bland vann og sukker på en panne og sett den på komfyren på middels varme UTEN Å RØRE til det endrer seg til en flott karamellbrun farge. Fjern pannen fra komfyren og tilsett honning og fløte. Sett pannen tilbake på lav varme og bruk en visp til å røre i ca. 1 minutt til massen har en ensartet konsistens.
- Fordel straks karamellmassen i fordypningene i Silikon Mini Kuppelform.
- Tilbered i ovnen på 200 °C i ca. 7 min og la dem deretter kjøle seg ned i ca. 20 min. Plasser så formen i FreezerSmart Lav 2,25 l.
- Knekk sjokoladen i mindre stykker og legg dem i MicroCook Kanne 1 l, sett på lokket og tilbered i mikrobølgeovnen i min og 30 sek ved 360 watt. La massen hvile i kannen i 1 min, rør deretter rundt med liten Slikkepott. Dersom sjokoladen ikke er helt smeltet, kan du tilberede den i mikrobølgeovnen i ytterligere 20 sek.
- Fordel sjokoladen på karamellen i hver fordypning i formen og kjøl ned i kjøleskapet i ca. 1 time før du dytter dem ut av formen og serverer.
Ovn ved 200 °C: 7 min
Hviletid: 20 min
24 kule