Ved å fortsette besøket ditt på dette nettstedet godtar du bruk av informasjonskapsler slik at vi kan oppgi besøksstatistikk, gi deg målrettet innhold som er tilpasset interessene dine og forenkle utveksling med sosiale nettverk.  Ytterligere informasjon om informasjonskapsler og innstillingene deres finner du i vår personvernerklæring.

Dessert
Tilbake til resultater

Gratinerte paerer med pinjekjerner

  • Tupperware Gratinerte paerer med pinjekjerner

Fremgangsmåte

Ingredienser

  • 6 personer

Ca. 6 ferske pærer (± 800 g)

Deig:

1 dl/ 50 g hvetemel

0,75 dl melk

50 g smør

1 dl (100 g) sukker

5 ml/ 1 ts bakepulver

Gratengrøre:

0,75 dl kremfløte

0,5 dl (± 50 ml) sukker

1 egg

5 ml/1 ts vaniljeekstrakt

50 g/1 dl pinjekjerner

Forberedelse

10 minutter

Tilberedning

40 minutter

Vanskelighetsgrad

Middels




Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 200 °C.
  2. Smelt smøret i mikrobølgeovnen i MicroCook Rund 2,25 l, i 30 sekunder ved 360 watt. 
  3. Tilsett mel, melk, sukker og bakepulver i MicroCook Rund, og bland sammen med en Slikkepott.
  4. Skrell pærene med Vertikal Grønnsaksskreller og kutt dem i skiver på MandoJunior nivå 2. Fjern frøhuset. 
  5. Spre pærene utover bunnen på Ultra Pro 2 l Firkantet. Dekk pærene med deigen og stek under lokk i 20 min ved 200 °C.
  6. Forbered toppingen: tilsett alle ingrediensene (bortsett fra pinjekjernene) i samme rekkefølge de er oppført i, i en Easy Shaker 6 dl, sett i Innsatsen, sett på Lokket og rist godt.
  7. Ta ut Ultra Pro fra ovnen, hell blandingen fra Easy Shaker over og strø pinjekjernene på toppen.
  8. Stek videre uten lokk i 15 til 20 minutter, til toppen er gyllenbrun.
  9. Server retten lunken med crème fraîche, krem eller en skje vaniljeis.

Hviletid: 10 minutter