Tilbake til resultater
Gratinerte paerer med pinjekjerner
Fremgangsmåte
Ingredienser
- 6 personer
Ca. 6 ferske pærer (± 800 g)
Deig:
1 dl/ 50 g hvetemel
0,75 dl melk
50 g smør
1 dl (100 g) sukker
5 ml/ 1 ts bakepulver
Gratengrøre:
0,75 dl kremfløte
0,5 dl (± 50 ml) sukker
1 egg
5 ml/1 ts vaniljeekstrakt
50 g/1 dl pinjekjerner
Forberedelse
10 minutterTilberedning
40 minutterVanskelighetsgrad
MiddelsFremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 200 °C.
- Smelt smøret i mikrobølgeovnen i MicroCook Rund 2,25 l, i 30 sekunder ved 360 watt.
- Tilsett mel, melk, sukker og bakepulver i MicroCook Rund, og bland sammen med en Slikkepott.
- Skrell pærene med Vertikal Grønnsaksskreller og kutt dem i skiver på MandoJunior nivå 2. Fjern frøhuset.
- Spre pærene utover bunnen på Ultra Pro 2 l Firkantet. Dekk pærene med deigen og stek under lokk i 20 min ved 200 °C.
- Forbered toppingen: tilsett alle ingrediensene (bortsett fra pinjekjernene) i samme rekkefølge de er oppført i, i en Easy Shaker 6 dl, sett i Innsatsen, sett på Lokket og rist godt.
- Ta ut Ultra Pro fra ovnen, hell blandingen fra Easy Shaker over og strø pinjekjernene på toppen.
- Stek videre uten lokk i 15 til 20 minutter, til toppen er gyllenbrun.
- Server retten lunken med crème fraîche, krem eller en skje vaniljeis.
Hviletid: 10 minutter