Brød uten noe annet enn myse
Fremgangsmåte
Ingredienser
4 personer
- 25 g fersk gjær
- 1/2 dl kokende vann
- 2 dl myse eller kaldt vann
- 1/2 dl olje
- 1 ts salt
- 5 dl hvetemel – litt til å drysse med
Forberedelse
5 minutterTilberedning
45 minutterHviletid
60 minutterVanskelighetsgrad
EnkelFremgangsmåte
-
Bland myse og det kokende vannet og løs opp gjæren i det.
-
Tilsett olje, salt og mel. Rør grundig med slikkepott.
-
Hell kokende vann i beholderen til MultiServer og sett i dørslaget. Legg deigen på den og ta på lokket. La den heve i cirka 1 time.
-
Forvarm ovnen til 200 °C varmluft.
-
Vask din UltraPro 2 l og dryss litt mel i bunnen. Sett den på en kald ovnrist.
-
Ta dørslaget av MultiServer og hell den flytende deigen i UltraPro 2 l og legg på lokket. Hell ut vannet i beholderen.
-
Bak brødet i ovnen i 35 minutter, ta av lokket og bak i ytterligere 10 min.
Servér lunt med f.eks. hjemmelaget friskost.