Hjemmelaget friskost
Fremgangsmåte
Ingredienser
6 personer
- 1 l helmelk
- 1 ts sukker
- salt
- pepper
- tørkede (f.eks. paprika, spisskummen) eller friske krydderurter etter din smak (f.eks. purreløk, timian)
Forberedelse
5 minutterHviletid
36Vanskelighetsgrad
MiddelsFremgangsmåte
-
Legg dørslaget i MultiServer og legg et kjøkkenhåndkle eller en klut (helt nederst) oppå dørslaget og ta i helmelken.
-
Sett MultiServer i kjøleskapet i 1-2 døgn, slik at du får den konsistensen du liker.
-
Ta det tykke (osten din) over i en skål (og bruk evt. den proteinrike mysen til brødbaking i stedet for vann).
-
Rør godt igjennom med sukker, salt, pepper og friske eller tørkede urter etter din smak.
-
La friskosten trekke et par timer i kjøleskapet og server med godt brød eller bagels.
Prøv også å røre en friskost med en av disse:
- Røde og grønne deler av pepperfrukt og løk
- Reker og kokte suppenudler
- Finhakket skinke og asparges
Bruk evt. den proteinrike mysen til brødbaking i stedet for vann.